Kohdataan-hack

Yle, Huoltamo, Uutiskatu 5, Helsinki
la 13.01.2018 klo 09.00 – su 14.01.2018 klo 18.00

Tule ideoimaan uutta saavutettavaa somepalvelua!

Kohdataan-hack kokoaa eri alojen osaajia yhteisen haasteen ääreen:

Innovoi tulevaisuuden saavutettava somepalvelu, jossa on helppo kohdata ihmisiä ja löytää uusia ystäviä.

Tapahtumassa on mahdollisuus myös verkostoitua ja tavata maan johtavia saavutettavuus-, peli-, palvelumuotoilu- ja ohjelmistoalojen sekä mielen hyvinvoinnin asiantuntijoita.

Tapahtuman järjestää Somettamalla uutta kohtaamista -hanke, jossa kehitetään uudenlaista, kaikkia käyttäjiä palvelevaa saavutettavaa mobiilia somepalvelua.

Miksi nykyiset somepalvelut eivät riitä?

Nykyiset somepalvelut ovat monelle haastavia. Niitä voi olla eri syistä vaikea käyttää, ne voivat olla teknisesti tai sisällöllisesti hankalia. Niiden ominaisuudet kuten turvallisuus mietityttää, mihin tietoni menevät, ja mihin niitä käytetään? Kaikissa palveluissa ei saada kiusaamista kuriin. Palvelut eivät välttämättä vastaa tarpeita. Monissa palveluissa viestitään olemassa olevien ystävien kanssa, mutta entä jos niitä ei ole, miten löytää uusia ystäviä? Tai palveluiden kautta etsitään seurustelukumppania, mutta entä jos kaipaan juttu- tai harrastuskaveria?

Unohdetaan helppokäyttöiset Facebookit ja nerokkaat Tinderit, etsitään tuoreita ideoita ja tapoja tutustua uusiin ihmisiin somessa!

Ideoitasi ja osaamistasi tarvitaan

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, opiskelijat ja ammattilaiset, alasta riippumatta.

Tapahtumaan mahtuu 50 osallistujaa, jotka valitaan ilmoittautumisten perusteella. Tapahtumaan voi osallistua valmiilla 2-5 hengen tiimillä tai yksin, jolloin tiimi kootaan paikan päällä. Kannustamme monialaisiin tiimeihin!

Ilmoittautuminen on käynnissä!

Tapahtuman ilmoittautuminen päättyy ke 03.01.2018. Osallistumiset vahvistetaan viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

Tapahtuma on ilmainen, ja tarjoamme osallistujille ruuat ja juomat.

Palkinnot ja kriteerit

Kohdataan-hackin voittajatiimin valitsee tuomaristo. Palkinnot ja kriteerit julkaistaan lähiviikkojen aikana.

Asiantuntijat kohtaavat

Kohdataan-hack kokoaa yhteen eri alan asiantuntijoita ja tulevaisuuden osaajia.

Tapahtumassa on alustamassa asiantuntijoita pelillisyydestä, saavutettavuudesta, sosiaalisesta vuorovaikutuksesta ja tulevaisuudesta.

Paikalla on myös kattava joukko mentoreita sparraamassa ja ohjaamassa osallistujia mm. palvelumuotoilusta, saavutettavuudesta ja erityisryhmien tarpeista, sekä yleisesti hackathoniin osallistumisesta, ideoiden työstämisestä ja pitchauksesta.

Tapahtuma on erinomainen tilaisuus verkostoitua sekä saada näkyvyyttä alan osaajien joukossa.

Kohdataan-hackin ohjelma sekä alustajat, mentorit, tuomarit ja muut yhteistyökumppanit tarkentuvat lähiviikkojen aikana.

Tehdään yhdessä hyvää

Tapahtuman järjestää Somettamalla uutta kohtaamista -hanke, jossa kehitetään uudenlaista, kaikkia käyttäjiä palvelevaa saavutettavaa mobiilia somepalvelua.

Palvelun teknisen toteutuksen kumppanuudesta järjestetään avoin kilpailutus alkuvuodesta 2018. Kilpailutuksen ja tarjouspyynnön taustaksi olemme tehneet kiinnostuneille alan yrityksille avoimen tietopyynnön. Kohdataan-hackissa etsitään innovatiivisia ideoita ja konsepteja, joilla kehitystyö yhdessä käyttäjien ja teknisen toteuttajan kanssa saadaan liikkeelle.

Avoimuus ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa on hankkeelle tärkeää. Sekä hankkeessa toteutettava sovellus että tapahtumassa ideoitavat konseptit tullaan toteuttamaan avoimella lähdekoodilla.

Hanketta rahoittaa STEA, ja sen toteutuksesta vastaavat Kehitysvammaliitto ja Suomen Mielenterveysseura.

 

Kohdataan-hack Facebookissa

Kohdataan Twitterissä

 

Yhteistyössä

Yle
Perfektio

PÄIVITETTY 14.12.2017 Etusivulle

Kuvassa on liitutaulumainen vaikutelma, jossa on valkoista käsinkirjoitetun näköistä tekstiä mustalla pohjalla. Tekstissä lukee: KOHDATAAN-HACK INNOVOI UUTTA. Tekstin alapuolella on saippuakupla, jonka sisällä lukee: EI HELPPOKÄYTTÖISTÄ FB:TÄ TAI NEROKASTA TINDERIÄ. Kuplan alapuolella on teksti, jota osoittaa oranssi nuoli. Tekstissä lukee: SAAVUTETTAVA MOBIILISOME KAIKILLE.