Kohdataan-hack

Yle, Huoltamo, Uutiskatu 5, Helsinki
la 13.01.2018 klo 09.00 – su 14.01.2018 klo 18.00

Kohdataan-hack kokosi eri alojen osaajia yhteisen haasteen ääreen innovoimaan tulevaisuuden saavutettavaa somepalvelua, jossa on helppo kohdata ihmisiä ja löytää uusia ystäviä.

Hackin yhdeksältä tiimiltä saatiin loistavia uusia ideoita ja rakennuspalikoita, joilla tehdään kaikille saavutettavampaa sometulevaisuutta.

Tutustu hackin ideoihin!

 

Lauantaina tiimit alustettiin innovoimaan tulevaisuuden saavutettavaa somepalvelua.

Sunnuntaina tiimit esittelivät viikonlopun aikana kehitetyt ideat ja tuomarit palkitsivat niistä parhaan.

Osaajat kohtasivat

Tapahtumaan osallistui laajasti eri alojen osaajia, opiskelijoita ja asiantuntijoita.

Tapahtumassa oli alustamassa asiantuntijoita mm. teknologian mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta, saavutettavuudesta ja sosiaalisesta vuorovaikutuksesta.

Paikalla oli myös kattava joukko mentoreita sparraamassa ja ohjaamassa osallistujia mm. palvelumuotoilusta, saavutettavuudesta ja erityisryhmien tarpeista, sekä yleisesti hackathonista ja pitchauksesta.

Tuomariston tehtävänä oli valita viikonlopun ideoista helmet!

Tutustu hackin asiantuntijoihin

Onnea ja kiitos kaikille tiimeille!

Kohdataan-hackin voitti Eficode-tiimi ja Markotti!

Markotti on virtuaalinen lemmikki, joka toimii tilanteessa jäänsärkijänä kuin koira reaalimaailmassa. Kun markotit tulevat toimeen keskenään, omistajat voivat alkaa keskustella. Markotteja pystyy personoimaan virtuaalisilla vaatteilla tai vaikka hankkimalla markotilleen syöksyhampaat. Markotti on myös itse keskusteleva ja älykäs lemmikki.

Tuomaristo valitsi Markotin voittoon, koska se on hauska ja sitä kautta helposti lähestyttävä. Markotilla on mahdollista yhdistää virtuaalimaailma ja todellinen maailma lisätyn todellisuuden avulla. Ratkaisu sopii hyvin kaikenikäisille, ja jos sopivaa ihmisseuraa ei juuri nyt ole tarjolla, aikaa voi viettää myös juttelemalla oman markottinsa kanssa.

Tuomariston kunniamaininnan sai Tuokio-tiimi: Tuokiossa voi jakaa hetken toisen kanssa, katsoa vaikka yhdessä etänä jalkapalloa, kun on tuokio ylimääräistä aikaa. Onnea Tuokio!

Toisen tuomariston kunniamaininnan sai Viili-tiimi: Viili helpottaa kotoa lähtemistä, yhdistää ihmiset samaan tapahtumaan ja järjestää esteettömän liikkumisen paikalle. Onnea Viili!

Iso kiitos myös kaikille muille tiimeille loistavista ideoista saavutettavamman kohtaamisen lisäämiseen!

Kohdataan-hackin voittajatiimi palkittiin 2000 eurolla, kiitos palkintosponsoreille, Eficodelle ja Solinorille!

Tutustu hackin tiimeihin ja ideoihin

Tehdään yhdessä hyvää

Tapahtuman järjesti Somettamalla uutta kohtaamista -hanke, jossa kehitetään uudenlaista, kaikkia käyttäjiä palvelevaa saavutettavaa mobiilia somepalvelua.

Palvelun teknisen toteutuksen kumppanuudesta järjestetään avoin kilpailutus alkuvuodesta 2019. Kohdataan-hackissa etsittiin innovatiivisia ideoita ja konsepteja, joilla kehitystyö yhdessä käyttäjien ja teknisen toteuttajan kanssa saadaan liikkeelle.

Avoimuus ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa on hankkeelle tärkeää. Sekä hankkeessa toteutettava sovellus että tapahtumassa ideoitavat konseptit tullaan toteuttamaan avoimella lähdekoodilla.

Hanketta rahoittaa STEA, ja sen toteutuksesta vastaavat Kehitysvammaliitto ja Suomen Mielenterveysseura.

 

Kohdataan-hack Facebookissa

Kohdataan Twitterissä

 

Yhteistyössä

YLE
Perfektio
 
Eficode
 
 
 
 
 
Berrie
Jymy
Kouvolan lakritsi
Lehmus Roastery

PÄIVITETTY 20.12.2018 Etusivulle

Kuvakollaasi Kohdataan-hackin ihmisistä ja tunnelmasta.