Kohdattiin digihankkeita!

Kolme kahvikuppia pöydällä

 

Tällä viikolla Kohdataan-tiimissä viriteltiin yhteistyötä Itä-Suomen suuntaan, kun keskiviikkona tavattiin Honkalampi-säätiön #Ihan Diginä -hankketta. Hankkeen toimintaa ovat esimerkiksi jo muutamilla paikkakunnilla startanneet Digiklubit, joissa pääsee kehittämään omia digitaitoja sekä kohtaamaan uusia tuttavuuksia. Lisäksi heidän kauttaan voi ilmoittautua digivertaisohjaajaksi ja päästä tarjoamaan omaa digiosaamistaan sitä tarvitseville tai vaihtoehtoisesti löytää itselleen apua ja tukea erilaisiin digipulmiin.

 

Viime viikolla pääsimme myös tutustumaan yhteistyökumppanimme Aspa-säätiön Digi haltuun! -hankkeen toimintaan. Heilläkin toteutetaan vapaaehtoisuuteen perustuvaa Digikaveritoimintaa, jonka kautta voi saada oman koulutetun digikaverin tueksi ja avuksi esimerkiksi kirjaston tai kansalaisopinnon digikurssille.

 

Mitäs tuumit, jos jatkossa nämä digivertaisohjaajat ja digikaverit olisivat tukena myös uuden somepalvelumme käyttöönotossa?
Kohdataan-somekahviloille olisi takuulla kysyntää!

 

Tiimissä ideoitiin tällä viikolla myös tulevaa Mediataitoviikon tapahtumaa, jonka järjestämme helmikuussa 2019, yhteistyössä useamman eri järjestötoimijan kanssa. Tiedotamme myöhemmin lisää kumppaneista ja tapahtumasta, joten pysy kuulolla!