Betatestaus torstaina 23.5.2019

Kehitysvammaliiton ja Mielenterveysseuran yhteishankkeessa tavoitteenamme on yksinäisyyden vähentäminen somen keinoin. Kehitämme uutta saavutettavaa ja helppokäyttöistä somepalvelua, jossa on helppo tutustua uusiin ihmisin. Palvelua kehitetään ja toteutetaan yhdessä käyttäjien kanssa.

Järjestämme Kohdataan-somepalvelun betatestauksen
torstaina 23.5.2019 kello 9-12 ja kello 17-20.

Testauksessa kokeilemme

  • Profiilin luontia – testaajat luovat profiilin, jossa kerrotaan nimi/nimimerkki ja lyhyt kuvaus itsestä sekä valitaan paikkakunta, kuva/kuvake ja muutamista vaihtoehdoista omat mielenkiinnon kohteet
  • Ryhmäkeskustelua – testaajat matchataan mielenkiinnon kohteiden mukaan pieniin keskusteluryhmiin, jossa he pääsevät keskustelemaan ja tutustumaan toisiinsa

Testauksessa kerätyn tiedon perusteella kehitämme lopullista palvelua.

Millaisia testaajia haetaan?

Etsimme testiryhmiä eri puolelta Suomea. Perehdytämme ryhmien ohjaajat palveluun ennen varsinaista testauspäivää (verkossa).

Testaajiksi sopivat palvelusta kiinnostuneet yli 15-vuotiaat nuoret ja aikuiset, joilla on omat älypuhelimet ja jo jonkin verran kokemusta somepalvelujen käytöstä (Whatsapp, Facebook, Instagram tms.).

Testaajien tulee pystyä lukemaan ja kirjoittamaan, sillä tässä vaiheessa testausta kommunikointi tapahtuu tekstillä. Jatkossa kehitetään myös ääni-, kuva- ja videoviestimahdollisuuksia. 

Ohjaajan tulisi kerätä sopiva testaajaryhmä ja järjestää tilat, jossa ryhmä kokoontuu testauspäivänä. Ryhmäkoko olisi hyvä pitää melko pienenä, etenkin jos ryhmäläiset tarvitsevat enemmän tukea.

Testausajankohtana palvelussa on samaan aikaan paikalla useita testaajia eri puolilta Suomea.

Ohjaajan tehtävä on olla ryhmänsä apuna ja tukena tarvittaessa sekä kerätä testaajilta palautetta ja välittää tieto meille jatkokehitystä varten.

Kohdataan-projektitiimi osallistuu testaukseen moderoimalla keskusteluja ja olemalla etäyhteyden päässä ohjaajien tukena.

Millaista palvelua testataan?

Tulevan palvelun toiminnalliseen prototyyppiin pääsee tutustumaan InVisionissa. Prototyyppi antaa esimakua tulevan palvelun käyttöliittymästä ja mahdollisista toiminnoista. Prototyypissä ei pääse esimerkiksi itse kirjoittamaan viestejä, vaan toimintapolkuja voi selata klikkaamalla (siniset vilahtavat ruudut klikatessa kertovat mitä painamalla pääsee eteenpäin).

Betatestauksessa kokeilemme oikeaa ohjelmistoa oikeassa ympäristössä ja testaajien omilla älypuhelimilla. Betatestausta on kuitenkin rajattu tiettyjen ominaisuuksien kokeilemiseen, ja se tulee olemaan suppeampi, kuin lopullinen palvelu.

Lisätietoa hankkeestamme löydät verkkosivuiltamme kohdasta Mitä teemme.

Ilmoita ryhmäsi mukaan pian!

Voit ilmoittaa ryhmäsi mukaan laittamalla meille sähköpostia osoitteeseen mia.purho (at) mielenterveysseura.fi.

Ilmoita ainakin ryhmäsi koko ja kumpi ajankohta sopii teille paremmin.

 

Miten kohdataan uusia ystäviä somessa?