Tietosuojaseloste 

(voimassa 27.4.2020 alkaen)

Tämä on KOHDATAAN-palvelun tietosuojaseloste. Tietosuojaselosteessa kerrotaan, mitä henkilötietoja palvelussa käyttäjistä kerätään ja mitä henkilötiedoilla tehdään.

1. Rekisterinpitäjä

Kehitysvammaliitto ry
Linnoitustie 2 B
02600 Espoo
Y-tunnus: 0116608-8
Puhelin: (09) 348 090 (vaihde) 

2. Yhteyshenkilö rekisteriin liittyvissä asioissa

Nimi: Tanja Räsänen
Puhelin: 0400 675 674
Sähköposti: tanja.rasanen@kvl.fi

Voit kysyä yhteyshenkilöltä lisätietoa tästä selosteesta tai henkilötietojesi käytöstä.

3. Tietosuojavastaava

Nimi: Marko Peltomäki
Puhelin: (09) 3480 9262
Sähköposti: marko.peltomaki@kvl.fi

4. Rekisterin nimi

KOHDATAAN-palvelun käyttäjärekisteri

5. Mihin tarkoituksiin rekisteriä käytetään?

KOHDATAAN-palvelu on sosiaalisen median palvelu, jossa voi tutustua uusiin ihmisiin. Palvelussa voi keskustella muiden käyttäjien kanssa ryhmissä tai kahdestaan. Palvelussa voi viestiä kirjoittamalla, kuvilla, videoilla ja ääniviesteillä.

Keräämme ja käsittelemme vain sellaisia henkilötietojasi, joita tarvitaan KOHDATAAN-palvelun käyttöön.

Käsittelemme ja käytämme henkilötietojasi, jotta voimme

  • tarjota sinulle palvelun
  • kehittää palvelua
  • ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa
  • tiedottaa palvelun muutoksista, esimerkiksi käyttöehtojen muutoksista
  • markkinoida palvelua.

Henkilötietojesi käyttö perustuu Kehitysvammaliiton ja sinun väliseen sopimukseen KOHDATAAN-palvelun käytöstä.

Kehitysvammaliitolla voi myös olla niin kutsuttuja oikeutettuja etuja, joiden perusteella se voi käyttää henkilötietojasi. Tällaisia oikeutettuja etuja ovat mm. oikeus edistää palvelun käyttöä markkinoinnin avulla sekä oikeus selvittää mahdollisia väärinkäytöksiä ja muita ongelmatilanteita.

6. Minkälaisia tietoja rekisteri sisältää?

Kun rekisteröidyt palvelun käyttäjäksi, sinusta kerätään:

  • etu- ja sukunimi
  • syntymäaika
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • salasana.

Kun luot käyttäjäprofiilin, joka näkyy muille käyttäjille, sinusta kerätään:

  • kutsumanimi
  • asuinkunta
  • kuvaus itsestä
  • kuva itsestä
  • kiinnostuksen kohteet.

Kun käytät palvelua, sinusta kerätään:

  • lokitietoja, jotka sisältävät muun muassa tietokoneesi tai mobiililaitteesi IP-osoitteen sekä laitteessa olevan käyttöjärjestelmän ja selaimen
  • palvelun ryhmäkeskusteluihin kirjoittamasi tekstit ja muut jakamasi materiaalit.

7. Miten henkilötietoja kerätään?

Keräämme henkilötietoja vain sinulta itseltäsi sekä evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla laitteistasi. Tietoja kerätään esimerkiksi silloin kun

  • rekisteröidyt palveluun 
  • kirjaudut sisään palveluun  
  • luot tai muokkaat omaa profiiliasi
  • muokkaat rekisteröitymistietojasi
  • liityt ryhmiin 
  • keskustelet muiden käyttäjien kanssa 
  • liikut palvelussa sivuilta toiselle 
  • olet yhteydessä valvojiin ongelmatilanteissa.

8. Miten henkilötietoja säilytetään ja suojataan?

Henkilötiedot kerätään tietokantoihin ja lokitiedostoihin. Tietokannat, tiedostot ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa ja ne on suojattu palomuureilla, salasanoilla sekä muilla teknisillä keinoilla. Tiedot sijaitsevat Suomessa.

Tietoihin pääsevät vain ne Kehitysvammaliiton työntekijät, joiden työhön tietojen käsittely kuuluu. Lisäksi tietoihin pääsevät sellaiset henkilöt, joilta Kehitysvammaliitto ostaa palvelun kehittämistä tai ylläpitoa. Kaikilla näillä henkilöillä on velvollisuus pitää tiedot salassa. Tietoja ei siis saa kertoa kenellekään.

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin käyttäjällä on käyttäjätili sekä enintään yksi vuosi sen jälkeen. Henkilötietoja voidaan säilyttää kauemmin, jos se on perusteltua.

9. Evästeet

KOHDATAAN-palvelussa käytetään evästeitä, jotta palvelu toimii ja sitä voi käyttää.

Evästeet ovat pieniä, tietokoneesi tai mobiililaitteesi selaimelle tallennettavia tekstitiedostoja, jotka eivät vahingoita laitettasi. Evästeet tunnistavat tietokoneesi tai mobiililaitteesi, kun tulet palveluun ja liikut sen sisällä.

KOHDATAAN-palvelun evästeiden avulla kerätään myös tietoa palvelun käytöstä ja kehitetään palvelua. Evästeiden avulla ei kerätä henkilötietojasi tai selaushistoriaasi.

Tietokoneesi selaimen tai mobiililaitteen asetuksista voit hallita evästeiden käyttöä tai halutessasi estää ne kokonaan. Jos estät asetuksistasi evästeiden käytön kokonaan, et pysty käyttämään KOHDATAAN-palvelua.

10. Tietojen luovuttaminen ulkopuolisille tahoille tai siirtäminen EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille eikä siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, jos se ei ole palvelun teknisen toteuttamisen vuoksi tarpeellista.

Ulkopuoliset henkilöt saavat käyttää henkilötietoja Kehitysvammaliiton luvalla vain KOHDATAAN-palvelun kehittämiseen.

Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa eteenpäin, jos viranomainen tai laki vaatii.

11. Mitä oikeuksia rekisteröidyllä on omiin henkilötietoihinsa?

Rekisteröitynä sinulla on oikeus:

  • tarkastaa, mitä henkilötietoja sinusta on tallennettu KOHDATAAN-palvelun rekisteriin
  • saada virheellinen henkilötietosi korjattua
  • saada henkilötietosi poistettua rekisteristä, jos Kehitysvammaliitolla ei ole enää perustetta jatkaa tietojen käyttöä
  • peruuttaa mahdolliset suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön
  • vastustaa henkilötietojesi käyttöä
  • rajoittaa henkilötietojesi käyttöä
  • saada tietosi siirrettyä järjestelmästä toiseen
  • vastustaa itseäsi koskevaa profilointia
  • tehdä valitus Kehitysvammaliiton toiminnasta tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Voit tehdä oikeuksiasi koskevan pyynnön ottamalla yhteyttä kohdassa 2 mainittuun yhteyshenkilöön.

12. Minkä maan lainsäädäntöä henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan?

KOHDATAAN-palvelun henkilörekisteriin ja siihen sisältyvien henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan Suomen lainsäädäntöä sekä suoraan Suomessa sovellettavaa EU:n lainsäädäntöä, kuten EU:n tietosuoja-asetusta.

13. Miten voimme päivittää tätä tietosuojaselostetta?

Kehitämme palveluamme ja toimintaamme jatkuvasti, ja sen takia myös henkilötietojen käsittelyyn voi tulla muutoksia. Päivitämme tarvittaessa tietosuojaselosteen vastaamaan muutoksia. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muutoksiin. Suosittelemme, että tutustut tietosuojaselosteemme sisältöön säännöllisesti.

Ilmoitamme sinulle, jos alamme käyttää henkilötietojasi muuhun tarkoitukseen kuin siihen, johon henkilötietosi kerättiin. Ilmoitamme asiasta ja uudesta tietosuojaselosteesta etukäteen. Jos tietosuojaselosteeseen tulee muita muutoksia, ilmoitamme niistä verkkosivuillamme.

Päivitetty 22.4.2020 Etusivulle