Käyttöehdot

(voimassa 27.4.2020 alkaen)

Nämä käyttöehdot ovat sinun ja Kehitysvammaliiton välinen sopimus KOHDATAAN-palvelun käytöstä.

Lue ehdot huolellisesti läpi. Jos haluat käyttää palvelua, sinun täytyy ensin hyväksyä nämä ehdot. Voit hyväksyä ehdot tämän tekstin lopussa.

Jos haluat kysyä käyttöehdoista, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen kohdataan@kohdataan.fi.

1. Mikä on KOHDATAAN-palvelu?

KOHDATAAN-palvelu on sosiaalisen median palvelu, jossa voit tutustua uusiin ihmisiin. Voit keskustella palvelussa muiden käyttäjien kanssa ryhmissä tai kahdestaan. Voit viestiä palvelussa kirjoittamalla, kuvilla, videoilla ja ääniviesteillä.

KOHDATAAN-palvelu on ilmainen, kotimainen ja turvallinen palvelu. Palvelua moderoidaan. Valvojat voivat tarvittaessa puuttua ryhmäkeskusteluihin ja poistaa asiattomat viestit. Valvojat voivat myös poistaa palvelusta käyttäjät, jotka eivät noudata käyttöehtoja ja sääntöjä. Valvojaan saa tarvitessa yhteyden, ja valvoja pyrkii vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.

2. KOHDATAAN-palvelun ikäraja ja muut vaatimukset

Voit käyttää KOHDATAAN-palvelua, jos olet vähintään 15-vuotias. Sinulla täytyy olla toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Palvelu on ilmainen, mutta sinun täytyy itse maksaa omat laitteesi ja internetyhteytesi.

Voit rekisteröityä palveluun vain omilla, oikeilla henkilötiedoilla. Palveluun ei saa ilmoittaa vääriä henkilötietoja.

3. Mitä vastuita meillä on? 

Kehitysvammaliitto tarjoaa sinulle parhaan mahdollisen KOHDATAAN-palvelun. 

KOHDATAAN-palvelussa saattaa olla virheitä, ja se voi olla joskus poissa käytöstä. Kehitysvammaliitto pyrkii korjaamaan virheet niin, että ne haittaavat palvelun käyttöä mahdollisimman vähän.

Kehitysvammaliitto ei ole vastuussa, jos KOHDATAAN-palvelun käyttö aiheuttaa vahinkoja tai muita ongelmia, esimerkiksi maksuja internetin käyttämisestä puhelimella.

Kehitysvammaliitto ei ole vastuussa materiaaleista, joita käyttäjät jakavat palvelussa.

4. Mitä vastuita sinulla on?

Sinulla voi olla KOHDATAAN-palvelussa vain yksi käyttäjätili. Käyttäjätili aukeaa, kun rekisteröidyt palveluun.

Käytät palvelua omalla vastuullasi. Olet vastuussa omasta käyttäjätilistäsi. Älä kerro tai anna tilisi salasanaa muille. Jos epäilet, että joku muu tietää salasanasi, vaihda se heti uuteen. Voit myös ottaa yhteyttä meihin, niin autamme sinua.

Olet vastuussa kaikesta materiaalista, jota jaat KOHDATAAN-palvelussa. Jaa vain materiaalia, johon sinulla on oikeus. Älä jaa viestejä ja materiaaleja, jotka ovat laittomia, asiattomia tai loukkaavia.

KOHDATAAN-palvelun säännöissä kerrotaan lisää, millaisia materiaaleja kannattaa jakaa.

Lue säännöt tästä.

Säännöt ovat osa Kehitysvammaliiton ja sinun välistä sopimusta.

5. Miten muut voivat käyttää materiaaliasi?

Kehitysvammaliitto ei käytä materiaalejasi mihinkään, ei muokkaa, eikä jaa niitä eteenpäin. Sinulla säilyvät kaikki tekijänoikeudet materiaaleihisi, joita jaat palvelussa.

Muiden käyttäjien kuvia ja materiaaleja ei saa kopioida eikä jakaa eteenpäin. On kuitenkin mahdollista, että joku muu jakaa palvelussa olevia materiaaleja eteenpäin ilman lupaa. Me emme pysty estämään sitä teknisesti. Ilmoita meille, jos huomaat, että materiaalejasi jaetaan eteenpäin.

6. Henkilötiedot ja yksityisyys

KOHDATAAN-palvelu kerää sinusta seuraavat henkilötiedot: 

 • kun rekisteröidyt palvelun käyttäjäksi
  • etu- ja sukunimesi 
  • syntymäaikasi 
  • sähköpostiosoitteesi 
  • puhelinnumerosi 
  • luomasi salasana
 • kun luot käyttäjäprofiilin, joka näkyy muille käyttäjille
  • kutsumanimesi
  • asuinpaikkasi
  • kuvasi 
  • kuvauksen itsestäsi 
  • kiinnostuksen kohteesi
 • keskusteluryhmiin tuottamasi materiaalit, kuten tekstit, valokuvat, videot  ja äänet.

Yksityisyytesi on meille hyvin tärkeää. Keräämme sinusta ainoastaan niitä tietoja, joita tarvitaan, että voit käyttää KOHDATAAN-palvelua ja saada meiltä viestejä.

Voit katsoa ja muokata omia tietojasi omassa profiilissasi ja Rekisteröitymistiedot-osiossa. Jos tietosi muuttuvat, käy muuttamassa ne Rekisteröitymistiedot-osiossa.

Kun käytät KOHDATAAN-palvelua, hyväksyt samalla, että voimme tallentaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi.

Henkilötietojen käsittelystä ja evästeiden käytöstä kerrotaan lisää palvelun tietosuojaselosteessa.

Lue tietosuojaseloste tästä.

7. Kuinka palvelun käyttö voi loppua?

Voit lopettaa KOHDATAAN-palvelun käytön ja poistaa käyttäjätilisi Rekisteröitymistiedot-osiossa. Voit myös pyytää palvelun valvojaa poistamaan käyttäjätilisi. Lähetä valvojalle sähköpostia siitä sähköpostiosoitteesta, jota käytit, kun rekisteröidyit palveluun.

Voit käyttää KOHDATAAN-palvelua vain, jos noudatat näitä käyttöehtoja. Jos et noudata käyttöehtoja, Kehitysvammaliitto voi poistaa käyttäjätilisi ja estää sinua avaamasta uutta käyttäjätiliä.

Kun käyttäjätilisi poistetaan, käyttäjäprofiilisi ja kaikki profiilitietosi poistuvat KOHDATAAN-palvelusta. Profiilitiedot poistuvat kaikissa tilanteissa, silloin kun itse poistat käyttäjätilin ja silloin kun me poistamme sen. Kaikki ryhmäkeskusteluissa jakamasi viestit ja materiaalit säilyvät palvelussa.

Kehitysvammaliitolla on oikeus tehdä KOHDATAAN-palveluun muutoksia tai lopettaa koko palvelu. Jos palvelu lopetetaan, Kehitysvammaliitto ilmoittaa siitä sinulle sähköpostilla hyvissä ajoin etukäteen.  

8. Miten näihin käyttöehtoihin  voidaan tehdä muutoksia?

Kehitysvammaliitto voi muuttaa näitä käyttöehtoja ilman, että ilmoittaa siitä sinulle etukäteen. Jos muutamme käyttöehtojen sisältöä paljon, ilmoitamme sinulle muutoksista sähköpostilla siihen sähköpostiosoitteeseen, joka näkyy käyttäjätililläsi.

Jos jatkat KOHDATAAN-palvelun käyttöä, hyväksyt samalla uudet käyttöehdot. Jos et hyväksy muutettuja ehtoja, et voi jatkaa palvelun käyttöä ja voit poistaa käyttäjätilisi palvelusta.

9. Miten riidat ratkaistaan?

KOHDATAAN-palvelu ja nämä käyttöehdot on tehty niin, että ne noudattavat Suomen lakeja. Jos sinulle ja Kehitysvammaliitolle tulee riita palvelusta ja sen käytöstä, yritämme ensin sopia riidan yhdessä. Jos se ei onnistu, riita ratkaistaan sinun kotipaikkasi käräjäoikeudessa. Voit myös viedä riidan kuluttajariitalautakuntaan, joka suosittelee, miten asia kannattaa ratkaista. Ennen kuin viet riidan kuluttajariitalautakuntaan, kannattaa pyytää apua oman kunnan kuluttajaneuvojalta.

10. Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä KOHDATAAN-palvelun valvojiin aina, kun sinulla on kysyttävää tai ongelmia palvelun käytössä.

Voit ottaa yhteyttä valvojiin palvelussa olevalla lomakkeella tai sähköpostilla kohdataan@kohdataan.fi.

Yhteystiedot

Kehitysvammaliitto ry
Linnoitustie 2 B
02600 Espoo
Y-tunnus: 0116608-8
Puhelin: (09) 348 090 (vaihde) 

Päivitetty 19.3.2021 Etusivulle